Nummer 109 Engelandvaarder Ir – Lezing (inmiddels verlopen).

Home » Nieuws » Nummer 109 Engelandvaarder Ir – Lezing (inmiddels verlopen).

Nummer 109 Engelandvaarder Ir. Lubertus Brink – Lezing (inmiddels verlopen).

Woensdagavond 10 oktober 2018           19:30 uur
Dinsdagmiddag 23 oktober 2018              14:00 uur

Op 1 oktober 1942 deserteerde Lubertus Brink (de vader van spreker Robin Brink) van de Groninger kustvaarder Nisi Deo in de Noord Zweedse haven Stocka. Hij was negentien jaar en had besloten om aan de Duitse bezetter te ontsnappen. Hij wilde naar Engeland gaan om vandaar de strijd als koopvaardij officier tegen de Duitsers te beginnen.
Pas zeer recentelijk is hij over deze ervaring gaan vertellen en heeft hij samen met zoon Robin dit voorjaar 2018 zijn reis kunnen reconstrueren. In deze lezing wordt verteld hoe Brink na afronding van de Kweekschool voor de Zeevaart in Amsterdam via Zweden in Engeland kwam. En welke bijdrage hij vervolgens op zee aan de strijd tegen de Duitsers heeft geleverd. Lubertus Brink is van plan om bij de lezing aanwezig te zijn.

Over de spreker
Spreker Robin Brink is oud marine officier en scheepsbouwkundig ingenieur. Sinds zijn functioneel leeftijdsontslag is hij actief als zelfstandig consultant. Hij woont met zijn gezin in Julianadorp. Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Helderse Historische Vereniging.

 

 

2018-10-10-Nummer-109-Engelandvaarder-Ir-Klein.jpg