De oude Helderse haven.
24-11-2019 00:00:00

Verzorgd door Helderse Historische Vereniging.

Deze avond maakt Maarten Noot samen met het publiek een rondgang langs de oude Buitenhaven vanaf het Wierhoofd tot het Kuitje...

Oude foto’s van de haven en herinneringen uit onze jeugd. Toen je nog langs de afgemeerde marineschepen kon lopen of een braadje vis probeerde te bietsen bij een van de viskotters. Krabben tukken onder de houten steigers waar prachtige zeeanemonen groeiden, over de boeien lopen bij het Loodswezen en spelen op vlotten. Bij het marineschutsluisje staan als het stormde en het water hoger en hoger kwam. Kijken als de Texelse boot binnenkwam.

Kortom: er is weer genoeg te vertellen over wat er allemaal aan de Buitenhaven gebeurde!

Over de spreker
Maarten Noot (Jutter van het Jaar 2016) zet zich al jarenlang in voor het behoud van de Helderse geschiedenis. Dat deed hij als penningmeester, voorzitter en als lid van de Helderse Historische Vereniging (HHV). Hij staat bekend als een autoriteit op het gebied van de Helderse historie. Hij is eindredacteur van het kwartaalblad ‘Levend Verleden’ en van diverse boeken over de geschiedenis van Den Helder. Ook heeft hij zich ingespannen voor digitalisering van de archieven, zodat de historische informatie voor iedereen vindbaar is.

 

Kaarten kunt u bestellen via deze Link.

Deze lezing wordt herhaald op dinsdagmiddag 17 december.