Klik op de foto voor de vergroting.

Zet de muiscursor buiten de foto om de diavoorstelling te starten (om de 3 seconden).

Op dinsdag 10 september 2019 organiseerde de Helderse Historische vereniging voor alle actieve vrijwilligers van de HHV, een geslaagde excursie naar het Fort op de Harssens. Het Fort werd rond 1885  gebouwd op zandplaat ‘de Harssens’ aan de monding van het Nieuwe Diep. Het pantserkustfort had twee koepels met elk 2 kanons van 30,5 cm L/25., de grootste die ooit op een fort in Nederland hebben gestaan. De rondleiding werd verzorgd door deskundige vrijwilligers van de Stelling Den Helder. Een aanrader! Na een lichte lunch in de Marineclub werd de excursie afgesloten met een rondvaart door de haven met sleepboot “Zuiderzee” van de Koninklijke Marine. Een prima educatieve en een prettige dag met mooi weer! Dank aan alle vrijwilligers van de HHV voor hun inzet en steun aan de vereniging!